BEDAK SEJUK TANAKA

1000p copy4

Rahsia kulit cantik dan gebu Nora Danish sekeluarga dengan memakai bedak sejuk tanaka sebagai amalan. Seperti yang semua maklum mak Nora Danish berasal dari Myanmar . Fungsi  bedak tanaka sama seperti  bedak sejuk.

3Bedak Sejuk Tanaka diperbuat daripada kayu tanaka yg sangat berkesan untuk:

 • Kecutkan jerawat
 • Haluskan kulit
 • Cerahkan kulit
 • Hilangkan jeragat
 • Lembutkan kulit
 • Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka
 • Pelindung cahaya matahari
 • Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan
 • Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation

Ada 4 jenis bau yang wangi packaging asli dari Myanmar. Selain manfaat seperti di atas, ia juga mempunyai nilai tambahan untuk memberi lebih pilihan kepada pengguna, sesuai dengan jenis dan masalah kulit dihidapi. Untuk impak maksima, gunakan setiap hari.

bezaTANAKA ROSE (PINK/40GM)

 • ekstrak rose sesuai untuk kulit kering dan mempunyai tanda-tanda awal penuaan seperti tompok-tompok gelap, jeragat/kedutan halus dan kendur
 • ia melembab, menganjal dan menjadikan kulit tampak lebih bermaya dan awet muda

TANAKA JASMINE (PUTIH/40GM)

 • ekstrak bunga melur/jasmine sesuai untuk kulit sensitif, stress dan bayi/kanak-kanak
 • ia membantu menyejuk/menenangkan kulit, merawat kegatalan, gigitan serangga/nyamuk, kudis, parut-parut kecil dan ruam.

TANAKA ASLI (ORIGINAL/40GM)

 • dengan lebih ekstrak tanaka, untuk kulit normal dan bermasalah
 • ia membantu mengecilkan liang pori, menghalus dan melindungi kulit dari sinar UV, sesuai dijadikan scrub untuk seluruh badan, alami sensasi seperti rawatan spa di rumah..

TANAKA LEMON (HIJAU/40MG)

 • ekstrak lemon sesuai untuk mereka yang berjerawat, berparut tebal, berminyak, gelap/kusam dan tona tidak sekata.
 • ia mencerah, menghalus dan membaiki tekstur kulit.

Cara Guna:

Untuk jadikan sebagai foundation cuma sapukan bedak tate rata-rata ke muka guna tangan atau span muka. Boleh pakai waktu siang sebagai foundation atau waktu malam sebagai bedak sejuk.

Untuk jadikan sebagai bedak sejuk cuma basahkan tangan atau campurkan bedak tate dgn ari dan sapu kan ke muka. Lepas 30 minit boleh cuci atau pakai sepanjang malam. Semasa pakai bedak sejuk tanaka ni boleh cakap-cakap time sapu. Muka tak kedut macam pakai masker.

Boleh digunakan untuk semua jenis kulit berjerawat, sensitif, normal dan sebagainya. Sesuai untuk lelaki wanita dewasa dan kanak-kanak.

Kayu Tanaka

kt kt1 kt2Bedak Sejuk Tanaka ni berasal dari kayu tanaka. Kayu Tanaka ini sememangnya sudah terkenal sejak dahulu lagi di kalangan masyarakat luar.  Satu ketika dulu kayu tanaka inidigunakan oleh golongan kerabat diraja di sana untuk mencantikkan kulit.

Di negara seperti Filipina, Bangladesh dan Thailand sudah tidak asing lagi dengan bedak sejuk tanaka.  Menurut masyarakat Myanmar, kulit kayu inilah yang mujarab digunakan sebagai petua untuk merawat dan mencantikkan kulit muka mereka. Tidak kira jenis kulit sensitive, nomal, kombinasi, semuanya boleh menggunakannya tanpa was-was.  Boleh juga digunakan kepada bayi baru lahir.  Ianya tidak memudaratkan kulit.

Kayu tanaka ini, diasah di atas batu untuk menghasilkan esen yang berwarna coklat seperti foundation yang boleh kita perolehi pasaran.  Esen itulah yang disapukan ke kulit muka.  Setelah kering di muka, warna coklat it uterus berubah menjadi kekuningan.  Tetapi ianya nampak seperti kita memakai bedak sejuk.  Boleh diratakan ke muka dengan menggosoknya sehingga rata seperti kita memakai medak.  Ia baik untuk orang yang berjerawat dengan sapuan tebal di muka pada waktu malam seperti memakai masker.  Ianya dapat mengecutkan jerawat dengan cepat. Kayu tanaka memberi kesan sejuk kepada kulit muka setelah kita memakainya.

Cara Pembelian
Langkah 1:
Buat bayaran ke salah satu akaun bank berikut atas nama RAFIDAH MOHD BIKAN,
mbbMAYBANK : 551306719859cimbCIMB : 7041082916

Langkah 2:
✓ Simpan slip @ bukti pembayaran anda seperti slip simpanan, resit sehingga ANDA terima produk-produk yang di pesan.
✓ Kepada pelanggan-pelanggan yang menggunakan online transfer ANDA boleh masukkan email ke cantikidamanbeauty@gmail.com. Ini untuk memudahkan kami memantau bayaran yang ANDA buat.

Langkah 3:
Setelah membuat bayaran, sila sms/whatsapp/viber ke 0127129287,
✓ Maybank @ CIMB
✓ Masa Bank In @ Transfer @ Cash Deposit
✓ Jumlah Bayaran 
✓ Produk
✓ Nama
✓ Alamat
✓ No.tel

Related posts:

Comments are closed.